Započnimo danas, izgradimo sutra!

Započeli smo još jedan novi projekt u kojem nas čeka mnoštvo izazova… Priča ovoga projekta započinje upravo demontažom, ključnim korakom početka radova.

Demontaža na gradilištu prije početka radova osigurava sigurno i učinkovito izvođenje budućih građevinskih aktivnosti. Ovaj proces uključuje pažljivo uklanjanje postojećih struktura, opreme i materijala, uz maksimalnu pažnju prema sigurnosnim standardima i ekološkim propisima.

Svaka uspješna demontaža započinje detaljnim planom. Inženjeri i projektanti izradili su dokumentaciju koja uključuje sve aspekte demontaže – od identifikacije struktura koje se uklanjaju, do definiranja metoda rada i sigurnosnih mjera.

Identificiranje rizika

Prije početka demontaže proveli smo sigurnosne inspekcije kako bismo identificirali potencijalne rizike. Područje demontaže adekvatno smo označenili i zaštitili kako bi se spriječio pristup neovlaštenih osoba.

Demontaža

Prvi korak u fizičkoj demontaži je isključenje svih infrastrukturnih priključaka, uključujući električnu energiju, vodu, plin i komunikacijske linije. Ovaj korak osigurava sigurnost radnika i smanjuje rizik od nesreća.

Kontrolirano rušenje

Započeli smo pažljivo rušenje postojećih struktura. Ovisno o vrsti građevine, koriste se različite metode – od ručne demontaže za manje elemente, do mehaničkog rušenja za veće objekte. Posebna pažnja posvećuje se kontroliranom rušenju kako bi se spriječilo oštećenje okolnih područja.

KDC grupa

Metal, drvo, beton i drugi materijali odvajaju se i pripremaju za daljnju obradu.

Tijekom demontaže materijale razvrstavamo na one koji se mogu reciklirati, ponovno koristiti ili sigurno odložiti. Metal, drvo, beton i drugi materijali odvajaju se i pripremaju za daljnju obradu. Svi materijali koji nisu predviđeni za reciklažu ili ponovnu uporabu odvoze se na odlagališta otpada ili specijalizirane centre za zbrinjavanje. Pridržavanje ekoloških propisa ključno je u ovom koraku kako bi se minimalizirao utjecaj na okoliš.