ADAPT TO CHANGE

Prije početka građevinskih radova moramo osigurati čistoću i sigurnost na gradilištu.

Postavljanje protuprašne folije smanjuje širenje prašine koja može negativno utjecati na zdravlje radnika, opremu i okoliš.

Prije postavljanja folije procijenili smo specifične potrebe gradilišta.

To uključuje veličinu područja koje treba prekriti, vrstu radova koji se izvode i specifične izvore prašine.
Na tržištu su dostupne različite vrste protuprašnih folija. Izbor ovisi o uvjetima gradilišta i vrsti radova. Najčešće koristimo PVC ili polietilenske folije koje su otporne na kidanje i UV zračenje.
Površinu na koju se postavlja folija mora očistili smo od krupnih otpadaka i izravnali koliko je moguće. 

Time smo osigurali bolje prianjanje folije i smanjili rizik od njezina oštećenja.
Početno postavljanje započeli smo od rubova područja koje se želi zaštititi. Foliju smo postavili uz rubove i pričvrstili pomoću traka, klinova ili pijeska kako bi spriječili pomicanje zbog vjetra ili prolaska radnika. 

Folija se postupno razvlači preko površine, pazeći da nema nabora ili mjehurića zraka. Važno je osigurati preklapanje folije na spojevima od najmanje 10-15 cm kako bi se spriječilo prodiranje prašine.

Folija je na na gradilištu ključan korak u održavanju sigurnosti i čistoće.

Pažljivo planiranje, pravilno postavljanje i redovito održavanje učinkovito smanjuju širenje prašine, čime se poboljšavaju radni uvjeti i smanjuje negativan utjecaj na okoliš. Kroz primjenu ovih mjera, gradilište postiže visoke standarde sigurnosti i zaštite zdravlja radnika.